Sommaröppet inom förskola och fritidshem

Under sommaren, vecka 28-31, anpassar vi verksamheten på våra förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem till efterfrågan. Då har vi sommaröppet och det innebär att öppet på utvalda förskolor och fritidshem i olika delar av kommunen.

Sommaröppet vecka 28-31

För att kunna planera så bra som möjligt vill vi gärna att du lämnar besked om hur ditt barns omsorgsbehov ser ut under denna period, det vill säga om barnet behöver förskola eller fritids under alla eller någon av dessa veckor. Om du inte anmäler räknar vi med att barnet inte kommer, men blir dina planer ändrade kan du naturligtvis kontakta oss.

Via förskolan eller fritidshemmet får du en blankett som du använder för att anmäla om du behöver barnomsorg dessa veckor. Vi är tacksamma för om du lämnar din ansökan tillbaka till förskolan eller fritidshemmet så snart det är möjligt. I slutet av maj får du information om var ditt barn får omsorg vecka 28-31 och i juni blir du inbjuden att besöka förskolan eller fritidshemmet.

Vilka enheter som är öppna avgörs av hur behovet ser ut i kommunen i stort. Många barn är lediga men det finns naturligtvis också de som behöver omsorg efterom vårdnadshavare arbetar och för dem samordnar vi särskild sommaröppen verksamheter.

Mer information och kontakt

Har du frågor om omsorg under vecka 28-31 kontakta din förskola eller fritidshem.