Intressegrupper och projekt för unga

Det finns många olika grupper och projekt som drivs av och för unga. Här kan du läsa mer om vad de gör och hur du kommer i kontakt med dem.

En del grupper håller på under lång tid och har särskilda lokaler. Andra grupper är mer tillfälliga projekt som konserter och discon. Kanske hittar du just ditt intresse eller vill starta upp något själv? Här listar vi de projekt och intressegrupper som är aktiva just nu.

Projekt- #DuÄrUnik

En grupp som jobbar för att stärka ungdomars välmående genom att porträttera människors olikheter. Klicka här för att se kampanjfilmen till projektet  

Kontakta gärna
Johan Economidis
0300-83 78 20
Johan.Economidis@kungsbacka.se

Projekt- hållbar livsstil

Brinner du för miljö- och hållbarhetsfrågor? Just nu söker vi ungdomar till ett spännande projekt som syftar till att uppmuntra till hållbar konsumtion i Kungsbacka. Projektet kommer inledas i början på 2021.
Läs mer om projektet här!

Sånggrupp

Grupp som sjunger tillsammans med en sångutbildad ungdomskonsulent som coach. På grund av coronaviruset träffas vi just nu enbart digitalt på Ung i Kungsbacka online. Välkommen att vara med!

Kontakta gärna
Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent
0300-83 52 82
ulrika.glingborn@kungsbacka.se

Vill du starta ett projekt eller en intressegrupp? 

Har du en idé eller ett intresse? Då kan du kontakta ungdomskonsulenterna i kommunen. I hela kommunen finns lokaler som du kan använda och pengar att söka för dig som vill starta ett projekt, arrangera ett event eller utveckla ett intresse. Det är du som är ung som vet bäst hur din fritid ska vara.

Ungdomskonsulenterna i kommunen finns till för att stödja ungas egna idéer och stärka ungas inflytande. Du kan få stöd och hjälp kring allt som handlar om din fritid. Ungdomskonsulenterna träffar du antingen på de fasta träfftiderna i de olika lokalerna i kommunen eller så kan du själv höra av dig för att boka tid.

Kontakta mötesplatser och ungdomskonsulenter

På sidan Mötesplatser för unga hittar du öppettider och kontaktuppgifter till ungdomskonsulenterna i de olika områdena i kommunen.

Sök pengar

Behöver du pengar för att starta ett projekt eller göra en aktivitet tillsammans med andra? Då kan du söka pengar. Mer information om olika bidrag för dig som ung.

Pausade projekt/intressegrupper

De projekt eller intressegrupper som är beskrivna nedan är pausade på grund av det allvarliga smittläget av covid-19. Vid behov och möjlighet kan de startas upp digitalt

Furries

En grupp som ses och tillverkar djurdräkter och gör andra aktiviteter på temat.

Kontakta gärna
Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent
0300-83 52 82
ulrika.glingborn@kungsbacka.se

Käpphästgruppen

Ses och tillverkar käpphästar, tränar och planerar tävlingar.

Kontakta gärna
Maria Broberg, ungdomskonsulent
0300-83 49 56
maria.broberg@kungsbacka.se

Cykelbana

En grupp som driver frågan- och planerar för en cykelbana i Frillesås.

Kontakta gärna
Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent
0300-83 52 82
ulrika.glingborn@kungsbacka.se

Verkstadsgrupp

En grupp som driver frågan om att ha en verkstadslokal i Åsa och Frillesås, där ungdomar som har ett motorintresse kan mötas och meka.

Kontakta gärna
Maria Broberg, ungdomskonsulent
0300-83 49 56
maria.broberg@kungsbacka.se

Neutronen

En grupp med HBTQ-tema för unga. Alla som är intresserade av att ta ett kliv bort från normladdningar och snäva ramar är välkomna, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Gruppen hittar på olika roliga aktiviteter efter intresse. Vill du vara med? 

Kontakta gärna
Ulrika Glingborn, ungdomskonsulent
0300-83 52 82
ulrika.glingborn@kungsbacka.se

Rullskridskogruppen

Grupp som åker rullskridskor i Särö. Kom och var med! 

Kontakta gärna
Anna Gustafsson, ungdomskonsulent
0300-83 78 45
anna.gustafsson@kungsbacka.se

Kungsbacka brädspel

Kungsbacka brädspel är en förening som vill ge ungdomar och andra intresserade en chans att komma in i spelhobbyn och träffa andra med liknande intressen. Föreningen arrangerar brädspelskvällar eller spelkonvent och håller även på med rollspel och kortspel. Du är välkommen att delta i gruppen eller höra av dig om du är intresserad av någon form av spel. Föreningen träffas på Elektronen varje vecka.

Kontakta Elektronen för mer information om Kungsbacka brädspel.

Lan

Gillar du lan? I kommunen anordnas flera lan under året och här finns en lanhall. Lanhallen ligger i Kobacka aktivitetshus på Varlabergsvägen. Varje år arrangeras ett större event som varit i Kungsbacka ishall de senaste åren. Arrangörer är eventgruppen LANBIT och Kungsbacka kommun. Hör av dig om du vill veta mer! 

Kontakta gärna
Pia Bäckström, ungdomskonsulent
0300-83 78 24
pia.backstrom2@kungsbacka.se

Ung konst

Ung konst är en grupp som är till för alla konstintresserade ungdomar. Ung konst främjar olika sätt att uttrycka sig estetiskt. Samtidigt får du möjlighet att ingå i en stark gemenskap. Här får alla ungdomar och estetiska uttryck plats. Ateljén finns på Mötesplats Hålabäck i Kungsbacka. Vill du vara med? Hör av dig!

Kontakta gärna
Anki Sandklef, ungdomskonsulent
0300-83 78 27
ann-christin.sandklef@kungsbacka.se