Cykling

Det går idag tre olika cykelleder genom Kungsbacka: Kattegattleden, Cykelspåret och Sverigeleden.

Kattegattleden

Kattegattleden är en 37 mil lång, näst intill bilfri cykelled med unikt havsnära läge. Leden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland.

Genom Kungsbacka går den 74 kilometer långa sträckan längs kusten, genom skogsmark och över jordbrukslandskap, genom små samhällen och i stadsmiljö. Leden är lätt kuperad och går på småvägar och cykelvägar men också i blandtrafik. Längs sträckan finns ett brett serviceutbud med allt från logi och restauranger till cykelservice.

Cykelspåret

Cykelspåret går från norra Bohuslän via Göteborg och har samma sträckning som Ginstleden i norr ner till Frillesås där den viker av österut mot Stråvalla kyrka, Veddige, Ullared, Fegen, Rydöbruk, Simlångsdalen, Knäred, Laholm, Båstad och Helsingborg. 

Sverigeleden

Sverigeleden följer Ginstleden norrifrån och har samma sträckning ända till Särö där den bryter sig ut och går mot Släp, genom Kungsbacka, Gåsevadholm, Fjärås, Gällinge, Idala över Hallandsgränsen till Västergötland och fortsätter mot Horred, Torestorp, Öxabäck, Överlida, Anderstorp, Gislaved, Ljungby och Karlshamn.

Cykla i skog och mark

Det blir allt mer populärt att cykla mountainbike i skog och mark. Men tänk på att du inte får cykla överallt, till exempel inte över någons tomt, i en plantering eller på mark som lätt kan skadas.

Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida.

Kontakta gärna