Välkommen till Kungsbacka

Kungsbacka har fantastisk natur på nära håll - allt från djupa skogar till vidsträckta ljunghedar och öppet hav.

Längst i norr lockar mjuka klippor och i söder barnvänliga sandstränder. I inlandet finns fina sjöar för både bad och fiske. Hitta din picknickplats vid havet eller vandra på egen hand i något av de 17 naturreservaten.

Sevärdheter

Kungsbackaån slingar sig genom Kungsbacka och mynnar ut i Kungsbackafjorden. På andra sidan fjorden ligger Tjolöholms slott, Sveriges enda tudorslott, alldeles vid havet.

Känn historiens vingslag på Fjärås Bräcka och besök järnåldersgravfältet med ett 100-tal gravstenar. Ta en fika och titta på utställningen i naturum.

Besök en helt annan tid i Äskhults by och strosa runt mellan timrade stugor och uråldriga stengärdesgårdar. Ta en vända runt sjön. Kärna smör. Möt en Linderödsgris på nära håll. Säg hej till en bonde från 1800-talet. Klappa barken på ett vårdträd. Fika på hembakat i kaffestugan.

En shoppingstad utöver det vanliga

Kungsbacka är en av Västsveriges största handelsplatser där du kan uppleva shopping på hög nivå, oavsett om du är ute efter kläder till bra pris, inredning, konsthantverk eller närproducerat.

Kungsbackas officiella besöksguide guidar dig till besöksmål, restauranger, evenemang och shopping

Kontakta gärna